Rinus Roon Profile tyrecenter logo

Historie

Rinus RoonNa bijna tien jaar gewerkt te hebben als assistent bedrijfsleider bij een transport-, touringcar- loonbedrijf en handelsonderneming en vervolgens drie jaar als administrateur op een LTS wisselt Rinus Roon zijn zekere ambtenarenbestaan in voor het ongewisse van de zelfstandige ondernemer. Op 1 september 1984 is Rinus Roon op 30 jarige leeftijd, onder de naam Rinus Roon Bandenservice, een eenmanszaak gestart. Hij huurde op een achteraf-locatie aan het Groeneweegje te Zierikzee een bedrijfsruimte van Bouwbedrijf Roggeband (Wout Roggeband) Door keihard werken, veel uren maken, nooit nee zeggen, zuinig leven en weinig tegenslagen kreeg het bedrijfje langzaamaan body. Rinus Roon had verschillende jongens op wie hij 's avonds en/of zaterdags als hulp een beroep kon doen, één van die jongens was Aart vd Wekken die niet veel later in vaste dienst in gekomen en zich ontwikkeld heeft als een van de hoekstenen van het bedrijf. Erwin Kristalijn en Evan Neijenhuis waren de eerste personeelsleden en beiden zijn al meer 20 jaar in dienst. Toen Bouwbedrijf Roggeband zijn bedrijfspand verkocht, werd het huurcontract door Aannemer Quant opgezegd. Rinus Roon moest uit gaan zien naar een vervangende ruimte. Inmiddels was er voldoende vet op de ribben om in 1989 het terrein van het voormalige Shell brandstoffen-depot aan het Sas te kunnen kopen. Het terrein was door de brandstoffen sterk vervuild en moest voordat het kon worden aangekocht eerst gesaneerd worden. Bouwbedrijf Bijkerk bouwde er een 600 m2 grote hal, op 25 jan 1991 werd het pand door de oud politicus-, burgemeester -en verzetstrijder en toenmalig voorzitter van de VACO, Maarten Schakel geopend. In zijn openingsspeech sprak Schakel de wens en de verwachting uit dat Roon een goede vangst aan de Vissersdijk zou hebben.

Vanaf dat moment zijn we in de werkplaats naar 5 werkplekken gegaan en werd ons assortiment uitgebreid met apk. De Vissersdijk is in vergelijking met het Groeneweegje een verademing, voor zowel de bereikbaarheid, parkeerruimte, werkplaatsindeling als de receptie. Kortom alles, we weten niet wat ons overkomt. In 1992 sluiten we ons aan bij Profile Tyrecenter en vanaf dat moment wordt onze bedrijfsnaam gewijzigd in Profile Tyrecener Rinus Roon. In 1993 komen de panden van onze buurman CZAV (vh. Cebeco Zuid West) te koop en omdat de buurman over het algemeen maar één keer te koop komt, hebben we dat serieus overwogen, wat uiteindelijk in een deal is geëindigd. De bestemming van de loodsen wijzigt van de opslag van landbouwproducten tot die van banden. In 1998 kopen we van de gemeente Zierikzee het voormalige busemplacement, dat betekent een verruiming van aantal parkeerplaatsen, de ingang van de receptie wordt verplaatst en de werkplaats kan met 3 nieuwe overheaddeuren efficiënter worden ingedeeld. In 2000 breiden we uit met een carwash en een montagehal voor landbouw/ truck, waardoor het grote van het kleine gescheiden wordt.

Inmiddels hebben we ook een vestiging in St Maartensdijk (Tholen) geopend en in 2007 kopen we de voormalige busremise van de BBA en verbouwen hem tot wat het nu is. In 2005 hebben we een aandeel genomen in Kastelein Banden te Sommelsdijk, wat verder gaat als Profile Tyrecenter Kastelein. In 2009 kopen we de resterende aandelen.

Contact gegevens

Certificaten

VACO gecertificeerd ISO9001 gecertificeerd

Copyright © 2010 Profile Tyrecenter Rinus Roon, alle rechten voorbehouden

Website gerealiseerd door ArtSites Internetdiensten