Banden balanceren bij Rinus Roon in Zierikzee en Middelharnis

Banden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. De medewerkers van Profile Car & Tyreservice zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en wielen. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Wanneer moet u banden balanceren?

Autobanden worden bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. We balanceren ook als de wielen na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet u controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw auto de laten controleren bij de volgende ervaringen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Waarom banden banden en wielen balanceren bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon?

 1. Wij zijn specialist in autobanden en velgen.
 2. Minder slijtage aan uw banden waardoor uw kosten en brandstof bespaart.
 3. Maak eenvoudig een afspraak via onze website of telefoon

Hoe herkent u onbalans in uw autobanden?

 • Een langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur). De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band.
 • Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur). Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Voordelen van balanceren autobanden

 • Voorkomt extra slijtage
 • Wegcontact van uw auto is beter
 • Geen trillen van stuur
 • Beter rijcomfort

Aardappeldemodag in Westmaas

Gisteren waren wij in Westmaas present op de de Aardappeldemodag. We mochten vele bezoekers uit de aardappelsector verwelkomen in onze stand en hen informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Rinus Roon aanwezig bij Aardappeldemodag en Uiendag

Woensdag 22 augustus a.s. zijn wij aanwezig op de Aardappeldemodag. Deze dag is de ontmoetingsplaats van de aardappelsector en richt zich op de gehele aardappelketen. Wageningen University & Research, locatie Westmaas en de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) organiseren deze bijeenkomst.

Telers, handel, verwerkers en veel andere bedrijven die in binnen- en buitenland actief zijn in de aardappelsector komen naar de Aardappeldemodag in Westmaas om elkaar te ontmoeten en elkaar te informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Uiendag 2018

Op donderdag 30 augustus zijn wij aanwezig bij de Uiendag 2018 in Colijnsplaat. Op de Uiendag wordt onder andere een nieuwe methode van het meten van bodemverdichting getoond.

Michelin Cerexbib banden voor Claas Lexion 570

Onlangs mochten we deze Claas Lexion 570 voorzien van een set Michelin Cerexbib banden. Op de achteras monteerden we 620/70R26 VF Cerexbib 2 en voor de maat 900/60R38 IF Cerexbib.

Na de graanoogst zullen deze voorbanden vervangen worden door de 900/60R38 VF Cerexbib 2 banden; een nieuwe serie van Michelin welke nog niet te leveren waren. Met deze banden kan men nog lager in spanning rijden. Hiermee creëren we maximale tractie in het veld; minimale insporing met een zo groot mogelijk contactoppervlak!

Wanneer het tarwe dorsen klaar is, zal de klant deze banden gaan gebruiken onder de bietenrooier. Hiermee kan hij zijn investering nog rendabeler maken. We danken de klant voor de gunning en wensen hem veel werkplezier!

Michelin Cerexbib banden voor Claas Lexion 570

Zomercheck bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon in Zierikzee en Middelharnis

U kent Profile waarschijnlijk als bandenspecialist. Dat zijn we én dat blijven we ook! Maar we hebben de afgelopen jaren ook flink aan de weg getimmerd als specialist voor uw héle auto. Zo kunt u gewoon op één adres terecht voor uw autobanden, auto onderhoud en APK. Dat bewijzen we graag, daarom hebben we nu iets voor u: de Profile zomercheck!

Waarom een zomercheck uitvoeren bij Rinus Roon?

 1. Zorg voor optimale conditie van uw auto in de zomer met behulp van onze check
 2. Inclusief het bijvullen van alle belangrijke vloeistoffen
 3. Plan online een afspraak

Waar controleren wij op?

Wij controleren alle essentiële onderdelen van uw auto en letten daarbij extra op onderdelen die extra belangrijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de accu, de verlichting, de ruitenwissers en het profiel van uw zomerbanden. Verder controleren we uw auto op:

 • Bandenprofiel
 • Schokdempers
 • Bandenspanning
 • Oliepeil
 • Koelvloeistof
 • Ruitenwisservloeistof
 • Remmen
 • Uitlaat
 • Accu
 • Lampen / verlichting
 • Uiteraard vullen we bij de zomercheck uw vloeistoffen gratis bij. Hierbij gaat het om:
  – Olie (max. 1 liter, 10W40 olie)
  – Koelvloeistof
  – Ruitenwisservloeistof

Kosten zomercheck

De kosten voor deze service bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon zijn slechts € 15,-.

Maak vandaag nog een afspraak.

Veilig op vakantie? Check de banden van uw caravan, camper of aanhangwagen

Het is zomer en dat betekent dat de caravan, camper of aanhangwagen weer uit de stalling kan. Voor u op pad gaat is het belangrijk om uw recreatievoertuig goed na te kijken. Het grootste deel van het jaar staat ‘tie immers stil. Hoe gek het ook klinkt, door het stilstaan in de stalling ontstaat er slijtage aan uw camper-, aanhangwagen- of caravanbanden.

Doordat uw recreatievoertuig in de winter zo lang stilstaat, worden uw camper-, aanhangwagen- of caravanbanden op een klein gedeelte belast. Dit veroorzaakt een vlakke kant op de band. Tijdens het rijden merkt u dat door vreemde trillingen. Om een ‘flat spot’ te voorkomen kunt u de bandenspanning het beste tot 3,5 bar verhogen voordat deze de stalling ingaat.

Uitgedroogde banden

Door ozon, UV-straling en hoge temperaturen droogt bandenrubber uit. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes. Ontdekt u scheurtjes in het profiel? Dan is het slim om even langs onze werkplaats in Middelharnis of Zierikzee te komen. Wij checken graag of u veilig op weg kunt!

Verkeerde bandenspanning

Een juiste bandenspanning vergroot de veiligheid en verlengt de levensduur van de band. Bij een verkeerde bandenspanning kunnen camper-, aanhangwagen- of caravanbanden tijdens het rijden oververhit raken. Hierdoor is de kans op een klapband groot.

Levensduur van banden

Banden hebben een gemiddelde levensduur van 6 jaar. Ook als de band relatief weinig kilometers heeft gemaakt. De band kan er op het eerste gezicht nog prima uitzien, maar schijnt bedriegt soms. Een jaarlijkse controle door een expert kan dus geen kwaad.

De DOT-code op de band geeft de leeftijd van de band aan. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Bijvoorbeeld: 3209 betekent de 32e week van 2009. Bij een band van voor 2000 staan er 3 cijfers.

Welke band moet u kiezen?

Normale personenwagenbanden kunnen een last van 1.200 kilo aan. Boven 1.200 kilo heeft u versterkte personenwagenbanden of bestelwagenbanden nodig. Deze banden hebben een grotere karkassterkte en hogere bandenspanning. Ook zijn deze banden minder gevoelig voor zijwind en veroudering.

Caravanbanden bij Rinus Roon

 

Toe aan nieuwe camper-, aanhangwagen- of caravanbanden? Maak een werkplaatsafspraak bij Rinus Roon  in Middelharnis of Zierikzee.

Geluk bij een beetje pech. 24/7 pechhulp van Rinus Roon

Pech onderweg kan iedereen overkomen. Het is nooit prettig, zeker niet in het buitenland. Krijgt u met pech onderweg te maken, dan is het een prettig idee dat u zo snel mogelijk weer op weg wordt geholpen. Bij Profile Car & Tyreservice ontvangt u voor slechts € 39,- één jaar pechhulp (24/7 Europadekking, inclusief woonplaats) na het uitvoeren van onderhoud én na uitvoering van het (eventuele) reparatie-advies. Handig, zo helpen we u bij autopech zo snel mogelijk weer op weg!

Dit krijgt u

Met de Profile Pechhulp krijgt dezelfde service als bij andere diensten. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met onze alarmcentrale op 0570 – 783 550. Allereerst krijgt u technisch advies en hulp. Mocht dit niet afdoende zijn, dan komt de gespecialiseerde autohulpdienst naar u toe. Binnen Nederland is dit altijd binnen 30 a 40 minuten. De autohulpdienst repareert uw auto waar mogelijk. Mocht dit niet lukken, dan wordt uw auto naar een servicevestiging gebracht. Indien nodig regelen wij, waar mogelijk, een vervangende auto.

Profile Pechhulp biedt:

 • Pechhulp in Nederland en in héél Europa (inclusief woonplaats), voor alle personen- en bestelauto’s
 • Tot 5 dagen vervangend vervoer in Europa, tot 3 dagen in Nederland
 • Kenteken gebonden service: rijdt er iemand anders in uw auto, dan heeft u aan 1 pechhulpverzekering voldoende
 • U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met onze alarmcentrale
 • Direct telefonisch advies en hulp, bij inzet autohulpdienst repareren we direct waar mogelijk
 • Profile service kost slechts € 39,-, na het uitvoeren van een onderhoudsbeurt én na het opvolgen van het reparatieadvies

Heeft u nog meer vragen?

Heeft u net uw onderhoudsbeurt laten uitvoeren, maar wilt u eerst uw huidige service opzeggen voordat u de Profile Pechhulp activeert? Geen probleem! Wij geven u tot 2 weken de tijd om dit te regelen. Neem na uiterlijk 2 weken na uw onderhoudsbeurt contact op met Rinus Roon om de Profile dienst te activeren.

Zeg uw huidige pechhulp eenvoudig op

U wilt graag gebruik maken van de Profile service, alleen maakt u nu nog gebruik van een andere pechhulp verzekering. Geen probleem! Wij helpen u graag om uw huidige pechhulp op te zeggen. De meeste verzekeringen hebben een opzegtermijn van 1 maand.

Vraag naar de voorwaarden.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen geven iets extra’s aan uw auto. Behalve dat zijn er nog meer redenen om voor lichtmetalen velgen te kiezen in plaats van stalen velgen met wieldoppen.

De technische voordelen van lichtmetalen velgen:

Warmteafvoer

Dikwandige lichtmetalen velgen nemen de warmte, die wordt ontwikkeld door banden en remmen, beter op en voeren deze beter af. Dit gunstige warmtetransport zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit is positief voor de levensduur van deze onderdelen.

Minder onbalans

Lichtmetalen exemplaren hebben een grotere stijfheid dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Na het gieten worden lichtmetalen velgen bewerkt, waardoor de hoogte- en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal. In combinatie met een lage serieband levert dit betere rijeigenschappen op.

Minder kans op corrosie

Lichtmetalen velgen zijn minder gevoelig voor corrosie. Uiteraard moet de velg wel een goede oppervlaktebehandeling hebben gehad. Velgen met een slechte lakbehandeling zijn juist gevoeliger voor corrosie dan stalen velgen. Een aangetaste velg kan de hielzitting zo poreus maken dat gebruik van tubeless-banden onmogelijk is.

Betere maatnauwkeurigheid

Een stalen velg wordt eerst geperst en vervolgens gelast. Door middel van afdraaien krijgt een velg de juiste afmeting. Hierdoor is de maat van lichtmetalen velgen een stuk nauwkeuriger dan de maat van stalen wielen.

Zakelijk onderhoud bij Rinus Roon in Zierikzee en Middelharnis

Bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon kunt u als leaserijder van LeasePlan naast een bandenwissel in onze vestigingen in Zierikzee en Middelharnis ook terecht voor de onderhoudsbeurt aan uw leaseauto. Ervaar gemak, comfort en transparantie.

Gemak

Bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon kunt u snel terecht voor zakelijk onderhoud en plant u uw afspraak makkelijk online. De combinatie bandenwissel met een onderhoudsbeurt is bij ons mogelijk.

Comfort

U kunt eenvoudig doorwerken op onze vestigingen in Zierikzee en Middelharnis. Koffie en wifi zijn vanzelfsprekend. Indien gewenst bieden wij gratis vervangend vervoer of haal- en brengservice, inclusief reiniging van uw leaseauto.

Transparantie

Een kleine- of grote onderhoudsbeurt, daar is niets geheimzinnigs aan. Tenminste, dat vinden wij. Daarom ontvangt u van ons altijd een overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden. Eventueel aangevuld met foto’s van vervangen of gerepareerde onderdelen. Wij werken volgens de richtlijnen de fabrikant; hiermee behoudt uw leaseauto de fabrieksgarantie.

LeasePlan Premium+ Partner

Profile Car & Tyreservice is op basis van haar beoordeling op kwaliteit en zakelijk onderhoud, door LeasePlan aangewezen als Premium+ Partner en wordt daarom door LeasePlan aanbevolen.

Hoe controleert u uw bandenprofiel?

Bij te weinig bandenprofiel verliezen uw banden het contact met de weg. Doordat de banden het water op de weg niet meer goed af kunnen voeren, begint uw auto te glijden en wordt deze onbestuurbaar. Levensgevaarlijk dus!

U kunt de profieldiepte van banden zelf controleren. Op de zijkant van de band staat een zogeheten TWI-markering (Tread Wear Indicator). Ter hoogte van deze markering zitten profieldieptemeters in de hoofdgroeven van de band. Bij winterbanden staat naast de TWI ook de WWI (Winter Wear Indicator) op de band. Als uw banden tot op de TWI of WWI zijn versleten is het de hoogste tijd voor nieuwe banden.

Zo voorkomt u aquaplaning

Controleer je profieldiepte

Voldoende profieldiepte is het allerbelangrijkste. De wettelijke minimale profieldiepte van zomerbanden is 1,6 mm.

Controleer de bandenspanning

Als uw banden een te lage bandenspanning hebben, vervormen deze meer. Dit levert problemen met het sturen op. Ook hebben uw banden een langere remweg. Check daarom elke twee maanden je bandenspanning.

Matig uw snelheid

Een auto komt vaak in de slip omdat de bestuurder te hard gereden heeft. Pas uw snelheid daarom aan bij veranderende weersomstandigheden en houd meer afstand van uw voorganger.

Bent u toe aan nieuwe banden voor uw auto, caravan, camper of aanhangwagen? Maak een werkplaatsafspraak bij Rinus Roon  in Middelharnis of Zierikzee.