Banden balanceren bij Profile in Zierikzee en Middelharnis

Banden balanceren bij Profile in Zierikzee en Middelharnis

Banden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. De medewerkers van Profile Car & Tyreservice zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en wielen. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Wanneer moet u banden balanceren?

Autobanden worden bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. We balanceren ook als de wielen na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet u controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw auto de laten controleren bij de volgende ervaringen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Waarom banden banden en wielen balanceren bij Profile Car & Tyreservice Rinus Roon?

  1. Wij zijn specialist in autobanden en velgen.
  2. Minder slijtage aan uw banden waardoor uw kosten en brandstof bespaart.
  3. Maak eenvoudig een afspraak via onze website of telefoon

Hoe herkent u onbalans in uw autobanden?

  • Een langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur). De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band.
  • Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur). Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Voordelen van balanceren autobanden

  • Voorkomt extra slijtage
  • Wegcontact van uw auto is beter
  • Geen trillen van stuur
  • Beter rijcomfort

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.