Hoe controleert u uw bandenprofiel?

Hoe controleert u uw bandenprofiel?

Bij te weinig bandenprofiel verliezen uw banden het contact met de weg. Doordat de banden het water op de weg niet meer goed af kunnen voeren, begint uw auto te glijden en wordt deze onbestuurbaar. Levensgevaarlijk dus!

U kunt de profieldiepte van banden zelf controleren. Op de zijkant van de band staat een zogeheten TWI-markering (Tread Wear Indicator). Ter hoogte van deze markering zitten profieldieptemeters in de hoofdgroeven van de band. Bij winterbanden staat naast de TWI ook de WWI (Winter Wear Indicator) op de band. Als uw banden tot op de TWI of WWI zijn versleten is het de hoogste tijd voor nieuwe banden.

Zo voorkomt u aquaplaning

Controleer je profieldiepte

Voldoende profieldiepte is het allerbelangrijkste. De wettelijke minimale profieldiepte van zomerbanden is 1,6 mm.

Controleer de bandenspanning

Als uw banden een te lage bandenspanning hebben, vervormen deze meer. Dit levert problemen met het sturen op. Ook hebben uw banden een langere remweg. Check daarom elke twee maanden je bandenspanning.

Matig uw snelheid

Een auto komt vaak in de slip omdat de bestuurder te hard gereden heeft. Pas uw snelheid daarom aan bij veranderende weersomstandigheden en houd meer afstand van uw voorganger.

Bent u toe aan nieuwe banden voor uw auto, caravan, camper of aanhangwagen? Maak een werkplaatsafspraak bij Rinus Roon  in Middelharnis of Zierikzee.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.