Ga goed voorbereid op wintersportvakantie

Ga goed voorbereid op wintersportvakantie

Herkent u dat gevoel? Zodra u thuis de straat uit rijdt begint de wintersportvakantie. Het is daarom wel zo fijn als de reis naar uw favoriete skigebied zo voorspoedig mogelijk verloopt. Met een beetje geluk rijdt u over droge snelwegen naar de piste in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië. Maar het kan ook zijn dat u wordt geconfronteerd met sneeuw, ijs en temperaturen ver onder nul. In deze blog geven wij u praktische tips, zodat u veilig op uw (wintersport) bestemming komt.

Uw auto winterklaar

  • Voorkom dat de deuren vastvriezen, door de rubbers goed schoon te houden en in te smeren met een rubberstick of rubberspray.
  • Gebruik een antivries-ruitensproeiervloeistof. Deze versie blauw, in plaats van de roze of gele vloeistof die u in de zomer gebruikt.
  • Neem winterspullen mee. Denk aan ruit- en slotontdooier en ijskrabbers. Neem ook gereedschap mee, dat u kunt gebruiken als uw auto vaststaat in de sneeuw. Het meest handig zijn een schep, veger en matten die u onder het wiel kunt leggen.

Voor slechts €19,50 controleren wij uw auto op de meest essentiële punten voor de winter. Maak vandaag nog een afspraak voor een wintercheck. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Winterbanden

In veel (wintersport)landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht. Geen overbodige luxe, want onder de 7°C graden zorgen winterbanden voor een fors kortere remweg en meer grip op de weg.

In sommige landen geldt een vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn. Zo zijn winterbanden in Oostenrijk verplicht bij winterse omstandigheden van 1 november t/m 15 april. In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel aan te raden. Hindert u het verkeer door het gebruik van zomerbanden, dan levert dat een flinke boete op. In Frankrijk en Duitsland zijn winterbanden alleen bij winterse omstandigheden verplicht.

Check het overzicht per land op de website van de ANWB.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn onmisbaar om een besneeuwde (berg-)weg te beklimmen. Neem sneeuwkettingen daarom altijd mee en zorg dat deze binnen handbereik liggen. Op de wegen waarop sneeuwkettingen verplicht zijn, wordt dat aangegeven met een verkeersbord.

Wij raden u aan om thuis alvast te oefenen met het omleggen van sneeuwkettingen. Op wintersport is het koud en ligt er sneeuw, dan is het wel zo fijn dat dat zo makkelijk en snel mogelijk gaat.

Wist u dat u sneeuwkettingen bij Profile Car & Tyreservice kunt huren? Neem via 0111-417040 (vestiging Zierikzee) of 0187-483954 (vestiging Middelharnis) contact met ons op om sneeuwkettingen te reserveren voor uw wintersportreis.

Check de verkeersinformatie

De combinatie van winters weer en de drukte op de weg richting de wintersportgebieden, levert nogal eens verkeersproblemen op. In veel periodes bent u namelijk niet de enige die op wintersport gaat! Check daarom de wintersportverkeersinformatie, voordat u vertrekt. Denkt u ook aan de verschillende vignetten die bijvoorbeeld op de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen verplicht zijn? Bekijk het overzicht van de ANWB voor een overzicht per land.

Wij wensen u een veilige reis en veel wintersportplezier!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.