DBS Tyremanagement group b.v. neemt Profile Zierikzee en Middelharnis over en breidt specialisme uit met landbouwbanden. Bekijk het persbericht

Landbouwbanden (de)monteren is een vak apart

Landbouwbanden (de)monteren is een vak apart

Voor het optimaal laten presteren van landbouwvoertuigen en grondverzetmachines is het toepassen van de juiste banden met de juiste bandenspanning essentieel. Bij Profile in Zierikzee en Middelharnis werken bandenspecialisten met jarenlange ervaring binnen de sectoren landbouw en grondverzet. Die ruime praktijkervaring koppelen wij aan uitgebreide productkennis, een grote voorraad nieuwe en gebruikte landbouwbanden van alle bekende merken en de meest geavanceerde apparatuur voor het zorgvuldig de(monteren) van landbouwbanden. Veel van onze trouwe klanten geven ons dan ook het predicaat ‘Specialist’ en wij zijn best trots op die eretitel.

Maak de juiste bandenkeuze

Voor we dieper ingaan op de feitelijke de(montage) van landbouwbanden is het goed om aan te geven dat dit meestal aan de orde is als de banden versleten zijn of als ze niet geschikt blijken te zijn voor het werk waarvoor ze gebruikt worden. Bij landbouwbanden draait het primair om het bieden van voldoende grip en het minimaliseren van de impact op de bodemstructuur. Aan banden van een shovel die veel door het mulle zand rijdt (bijvoorbeeld bij wegenbouwers en stratenmakers) worden hele andere eisen gesteld als aan de banden van een sproeikar die voor gewasbescherming op het land gebruikt wordt. Het dagelijks gebruik, de werkomstandigheden, ondergrond en aard van de werkzaamheden zijn daarom voor ons altijd leidend bij het advies over de meest ideale band, de stevigheid, profilering en de juiste bandenspanning. Dit telt voor landbouwbanden veel meer dan bij de banden voor personenauto’s of bedrijfswagens. De meerwaarde van Profile in Zierikzee en Middelharnis zit hem vooral in een eerlijk en deskundig advies over de meest geschikte band.

Vakkundige montage van nieuwe of gebruikte landbouwbanden

Als op basis van ons advies de bandekeuze is bepaald, dan is de volgende stap samen met u te kijken of u voor nieuwe of goede gebruikte landbouwbanden gaat. In onze vestigingen staat een grote voorraad met zowel nieuwe als gebruikte landbouwbanden. Om het u extra makkelijk te maken bieden wij dit assortiment ook via onze webshop aan. Met de aanschaf van de juiste landbouwbanden is het moment aangebroken om de oude banden te demonteren en de nieuwe exemplaren zorgvuldig te monteren. Gezien de risico’s die hieraan kleven op het gebied van veiligheid en de kans op onherstelbare schade aan uw nieuwe binnen en/of buitenbanden, de velgen of losse velgring, adviseren wij om dat aan onze bandenspecialisten over te laten. Wij beschikken over professionele bandenapparatuur en weten precies wat we doen. Dat geldt voor het (de)monteren van de banden, het op de juiste bandenspanning brengen van de banden en het met het juiste aanhaalmoment vastzetten van de wielbouten of -moeren. U kunt direct bij het naar buiten rijden bij Profile in Zierikzee of Middelharnis het land op of op de bouwput aan het werk met uw landbouwvoertuig of grondverzetmachine.

Recycling van oude landbouwbanden en mobiele pechhulp

Bijkomende voordelen van de landbouwbandenservice van Profile in Zierikzee en Middelharnis zijn dat wij uw oude banden verantwoord afvoeren voor een milieuvriendelijke recycling tot duurzaam herbruikbare producten. Ander voordeel is onze mobiele pechservice. Staat u tijdens de werkzaamheden met uw landbouw- of grondverzetmachines met een kapotte band, dan schieten onze ervaren pechhulpmonteurs zo snel mogelijk te hulp. Lukt het niet om de reparatie ter plaatse in onze mobiele werkplaats uit te voeren, dan zorgen wij er in ieder geval voor dat u uw werkzaamheden zo snel mogelijk kunt hervatten. Wij rijden dan naar onze dichtstbijzijnde werkplaats om de reparatie snel en vakkundig in orde te maken.

Wij helpen u graag

Zoekt u een bepaalde landbouwband of wilt u een vakkundig advies over de banden die voor uw landbouwvoertuig of grondverzetmachine het meest geschikt zijn? Neem dan contact met ons op. Als erkend specialist zijn wij ook ú graag van dienst!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.