Profile Car & Tyreservice Zierikzee en Middelharnis: specialist in lichtmetalen velgen

Profile Car & Tyreservice Zierikzee en Middelharnis: specialist in lichtmetalen velgen

Met lichtmetalen velgen zien auto’s er ook in de winter stijlvol uit. Dankzij de hoogwaardige en innovatieve SR3 Painting zien de wielen er na enkele jaren nog steeds prima uit. Hoewel aluminium niet roest zoals ijzer en staal, levert oxidatie wel een lelijke grijze laag op. Om dat te voorkomen biedt SR3 Painting een extra bescherming tegen strooizout en kleine krassen. Deze afkorting staat voor ‘Salt Resistant’ en het nummer verwijst naar de drie verschillende laklagen; primer, kleur en blanke lak.

De primer bestaat uit een ultra-harde poedercoating in zwart of lichtgrijs, elektrostatisch aangebracht en daarna voor 45 minuten lang ‘ingebakken’ op 210°C. De kleurlaag bestaat uit een vloeibare lak waar 40 minuten op 180°C voor nodig is. Tot slot wordt er een premium kwaliteit blanke laklaag aangebracht die de eerstelijns bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf.

Topkwaliteit standaarden

Hoe goed de lichtmetalen velgen worden beschermd door de SR3 Painting wordt o.a. aangetoond door de salt spray test op een licht bekrast oppervlak. Deze test is uitgevoerd volgens de CASS standaarden en omvat een 300 uur durende aanval met steenslag, strooizout, azijnzuur en koperchloride. Ook zijn olie laklagen afzonderlijk getest op corrosie-bestendigheid door een onafhankelijk laboratorium in overeenstemming met ECE RI 24.

Rock-solid

Aanvullend is een standaard cross-cut test uitgevoerd om te testen of ah laklagen sterk genoeg aanhechten aan het oppervlak. Bij deze test wordt het oppervlak een aantal keer ingesneden waardoor er parallel 6 lijnen ontstaan die onder de juiste hoek worden doorkruist door nog 6 lijnen, Door vervolgens veelvuldig met een borstel en zout over het testoppervlak te gaan wordt gekeken of de lak de zoutaanval kan weerstaan of gaat afbladderen. De uitslagen van beide tests beamen: velgen met SR3 Painting zijn jarenlang salt resistant!

Onmisbare accessoires voor uw lichtmetalen velgen

 • AEZ Wheel Care
  Krachtige maar veilige velgenreiniger waarmee u uw velgen eenvoudig schoon krijgt. Bescherm uw kostbare lichtmetalen velgen tegen schadelijke invloeden van pekel en vuil door deze met enige regelmaat te reinigen.
 • AEZ Wielsloten Sicurit en Sicustar
  Voorkom dat u op een ochtend uw auto op bakstenen aantreft. Voor slechts een klein bedrag wisselt u een standaard wielbout of wielmoer voor een slotbout of slotmoer en maakt u het voor een dief onaantrekkelijk en lastig om uw waardevolle velgen en bandenset te ontvreemden.
 • ALCAR by Schrader TMPS sensoren
  Voor vrijwel elke auto met een actief bandenspanningscontrolesysteem zijn er ALCAR by Schrader TPMS sensoren leverbaar die volledig compatible zijn met uw auto en de door u gekozen wielen. Producent Schrader is wereldmarktleider in OE TPMS sensoren. ALCAR by Schrader sensoren zijn de juiste keus als u belang hecht aan aantrekkelijke prijzen, betrouwbaarheid en levensduur.

Profile is de specialist in velgen voor alle merken

 • Het grootste online assortiment velgen
 • Direct te combineren met een bandenwissel
 • Behoud van de kwaliteit van de uw banden
 • Deskundige en snelle montage
 • Altijd garantie op uw nieuwe velgen, tot wel drie jaar!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.