Wat zijn eigenlijk de voordelen van lichtmetalen velgen?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen geven iets extra’s aan uw auto. Behalve dat zijn er nog meer redenen om voor lichtmetalen velgen te kiezen in plaats van stalen velgen met wieldoppen.

De technische voordelen van lichtmetalen velgen:

Warmteafvoer

Dikwandige lichtmetalen velgen nemen de warmte, die wordt ontwikkeld door banden en remmen, beter op en voeren deze beter af. Dit gunstige warmtetransport zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit is positief voor de levensduur van deze onderdelen.

Minder onbalans

Lichtmetalen exemplaren hebben een grotere stijfheid dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Na het gieten worden lichtmetalen velgen bewerkt, waardoor de hoogte- en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal. In combinatie met een lage serieband levert dit betere rijeigenschappen op.

Minder kans op corrosie

Lichtmetalen velgen zijn minder gevoelig voor corrosie. Uiteraard moet de velg wel een goede oppervlaktebehandeling hebben gehad. Velgen met een slechte lakbehandeling zijn juist gevoeliger voor corrosie dan stalen velgen. Een aangetaste velg kan de hielzitting zo poreus maken dat gebruik van tubeless-banden onmogelijk is.

Betere maatnauwkeurigheid

Een stalen velg wordt eerst geperst en vervolgens gelast. Door middel van afdraaien krijgt een velg de juiste afmeting. Hierdoor is de maat van lichtmetalen velgen een stuk nauwkeuriger dan de maat van stalen wielen.

Bekijk onze andere blogs en acties

Nieuws

Banden sipen: wat is het en wat zijn de voordelen?

Lees meer

Nieuws

Profile pechhulpservice biedt uitkomst voor zakelijke klanten

Lees meer

Nieuws

Landbouwbanden (de)monteren is een vak apart

Lees meer

Nieuws

Het meest complete autobedrijf in Zeeland

Lees meer

Nieuws

Rijden op winterbanden in de zomer: een slecht idee!

Lees meer

Nieuws

Bij Profile krijgt je auto voor de vakantie extra aandacht

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.