Onbalans: mokerslag na mokerslag

Onbalans: mokerslag na mokerslag

Het begint vaak met een klein trillinkje in het stuur. Tijd voor een bezoek aan de garage? Vaak stellen we dat nog even uit. Totdat de hele cabine trilt. Veel chauffeurs en fleetowners weten hoe laat het is. Tijd om te balanceren, zodat uw truck weer comfortabel rijdt. Wat wint u nog meer?

3x baat bij balanceren

1. Verlaag de rekening

Met een goed gebalanceerd wagenpark verlaagt u de rekening. Zijn truckbanden overal even zwaar, dan zijn de krachten gelijkmatig verdeeld. Het resultaat: onderdelen gaan langer mee, dus minder reparaties.

2. Verleng de levensduur

Goed uitgebalanceerde banden gaan langer mee. Ook de onderdelen van de wielophanging blijven langer in goede conditie. Met balanceren verlengt u dus de levensduur van uw truck.

3. Verhoog het rendement

Uitgebalanceerde banden hebben minder rol-weerstand. Daardoor verbruiken ze minder brandstof. De chauffeur staat minder vaak stil bij de pomp en komt sneller van A naar B.

Onbalans: daar vallen de zwaarste klappen

Door de grote diameter van een vrachtwagenband groeit een klein verschil van 400 gram uit tot een kracht van 40 kilo. Rijdt een vrachtwagen 80 kilometer per uur, dan werkt die kracht 400 keer per minuut op de band. Alsof er een enorme moker op uw banden hamert. Dat is best een goede reden voor een bezoek aan Profile!

Balanceer ook uw trek-as- en trailerbanden

Onbalans in de trek-as- en trailerbanden merkt u niet in het stuur. Op deze banden komen wel dezelfde krachten vrij. Daarom is het advies om deze banden ook te balanceren voor een optimale wegligging.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.