DBS Tyremanagement group b.v. neemt Profile Zierikzee en Middelharnis over en breidt specialisme uit met landbouwbanden. Bekijk het persbericht

Ook voor landbouwvoertuigen is wieluitlijning belangrijk

Ook voor landbouwvoertuigen is wieluitlijning belangrijk

Landbouwvoertuigen worden steeds groter en zwaarder. Daarnaast worden tractoren en landbouwmachines onder allerlei omstandigheden flink op de proef gesteld. Dan rijden ze over de weg en dan weer banen ze zich een weg door het mulle zand of de zompige kleigrond. Elke bewerking waarvoor de landbouwvoertuigen en grondverzetmachines worden gebruikt vergt kracht en dat heeft allemaal zijn invloed op de wieluitlijning. In dit artikel leggen wij uit hoe Profile ervoor kan zorgen dat uw machines door een goede uitlijning veel beter presteren. Dat u daarnaast ook nog eens veel langer met uw kostbare landbouwbanden doet is natuurlijk mooi meegenomen.

Het nut van wieluitlijning
Onder het uitlijnen van de wielen van landbouwvoertuigen wordt feitelijk het controleren en waar nodig corrigeren van de stand van de wielen verstaan. Een verkeerde wielstand heeft invloed op de soepele besturing en goede sporing. De tractor, zelfrijdende sproeimachine, oogstmachine of graafmachine zal wringen in de bochten en steeds de nijging hebben om naar een bepaalde kant toe te trekken.  Dat heeft weer zijn invloed op een ongelijkmatige bandenslijtage, meer frictie en dus meer slijtage aan de wielophanging en vering, minder trekkracht, een hoger brandstofverbruik, extra bodemstructuurbederf en een lagere opbrengst door schade aan de gewassen die machinaal worden bewerkt of geoogst. Al met al kunnen de gevolgen van een foutieve wieluitlijning bij landbouwvoertuigen dus flink in de papieren lopen.

Mobiele uitlijnapparatuur
Bij Profile in Zierikzee en Middelharnis zijn wij gespecialiseerd in de levering en montage van nieuwe en gebruikte landbouwbanden. Bij twijfel over de wieluitlijning adviseren wij om dit door onze uitlijnspecialisten te laten checken. Om het u makkelijk te maken komen wij daarvoor bij u langs met onze moderne mobiele lasergestuurde uitlijnapparatuur. De landbouwbandenexpert van Profile controleert uiteraard ook meteen de bandenspanning en hij zal bij een sterk afwijkende wielstand ook de onderdelen van de wielophanging, de stuurinrichting en vering controleren. Na een grondige inspectie en het eventueel bijstellen van de wieluitlijning kunt u weer direct aan het werk met uw kostbare landbouwvoertuig of grondverzetmachine.

Profile, dé uitlijnspecialist voor landbouwbanden!
Bent u toe aan nieuwe of tweedehands landbouwbanden en twijfelt u over de wieluitlijning? Neem geen risico en voorkom ongelukken en/of ernstige schade. Neem contact op met Profile in Zierikzee of Middelharnis. Wij helpen u graag!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.