Een oververhitte motor. Wat moet u doen? Onze 5 tips

Een oververhitte motor. Wat moet u doen? Onze 5 tips

De auto’s van tegenwoordig zijn zo ontworpen dat u u niet druk hoeft te maken over een oververhitte motor. Maar… stel dat het wel gebeurt – de kans is aanwezig – wat doet u dan? Een oververhitte motor komt het vaakst voor op hete zomerdagen, in files als u langere tijd aaneen optrekt en weer afremt of in een heuvel- of bergachtig terrein. Dit doet u als uw motor oververhit raakt.

  1. Haal de druk van uw motor

Een oververhitte motor komt voor als u teveel van uw auto vraagt, vooral bij hoge temperaturen. Als je in de stad rijdt, probeer dan langzaam te accelereren en in een constante snelheid te rijden. Als u in heuvelachtig terrein rijdt is het het beste om langzaam te klimmen en snelheid te winnen bij het dalen.

  1. Schakel de airco uit en open de ramen

Schakel de airco uit als een temperatuurwaarschuwing op uw dashboard verschijnt en open de ramen. Door het uitschakelen van de airco verlaagt u de druk op uw motor, waardoor de temperatuur zakt.

  1. Zet de kachel aan (!)

De temperatuur ín de auto zal het niet ten goede komen, maar een manier om de motortemperatuur te verlagen, is door de kachel aan te zetten. De overtollige warmte kan op deze manier weg.

  1. Afkoelen

Zet uw auto aan de kant van de weg en wacht. Als de temperatuur van uw automotor nog steeds hoog blijft, zit er niks anders op dan te wachten tot het waarschuwingsteken verdwijnt.

  1. Andere oorzaken

Een oververhitte motor kan ook veroorzaakt worden door mechanische problemen zoals een te laag koelvloeistofniveau. Vul nooit koelvloeistof bij als uw auto nog heet is. Het systeem komt dan onder druk te staan, waardoor u uzelf kunt branden. Een andere oorzaak kan een kapotte thermostaat zijn. Kom langs in onze werkplaats in Middelharnis of Zierikzee. Wij lossen dit probleem voor u op. Maak vandaag nog een afspraak.

Bekijk onze andere blogs en acties

Nieuws

Kies de beste landbouwband voor het voorjaarsland

Lees meer

Actie

Bandenwissel met 20% korting voor sponsorpashouders

Lees meer

Nieuws

De oorzaken en gevolgen van schade aan truckbanden

Lees meer

Actie

APK slechts €20,- voor sponsorpashouders

Lees meer

Nieuws

Hoe kun je bodemverdichting beperken?

Lees meer

Nieuws

Wij beantwoorden 5 veel gestelde vragen over de sponsorpas

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.