De Profile Airco-service: dat is pas cool!

De Profile Airco-service: dat is pas cool!

Bijna iedere moderne personen- en bedrijfsauto heeft een aircosysteem. Het zorgt – ook bij tropische hitte – voor een aangename temperatuur in je auto. Een airco draagt er tevens aan bij dat je als bestuurder fris en alert blijft. Een goed functionerend aircosysteem biedt extra comfort en veiligheid. In dit artikel leggen wij uit hoe wij er bij Profile in Zierikzee en Middelharnis voor zorgen dat de airco van je auto goed functioneert. Ontdek de Profile Airco-service.

Hoe werkt de airco van je auto?

We zullen het niet té technisch maken, maar om een idee te krijgen waar het bij een aircosysteem en airco-onderhoud om draait is enige uitleg wel handig. De airco in de auto is een gesloten systeem met als belangrijkste onderdelen een pomp of compressor, een verdamper, een condensor en een ventilator. De ventilator van het aircosysteem in je auto zorgt voor het aantrekken van buitenlucht, die via luchtkanalen bij de verdamper terecht komt. De door de motor aangedreven compressor pompt het koelmiddel in het aircosysteem rond. De condensor perst vervolgens het gasvormige koudemiddel samen, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar en koelt het koudemiddel af waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.

De meest voorkomende aircoproblemen

De meest voorkomende problemen bij airco’s zijn lekkage van de aircopomp (compressor) of in het leidingsysteem en bacterievorming aan de buitenzijde van de condensor. Condens kan leiden tot schimmelvorming en dat zorgt voor een smerige lucht binnenin de auto. Het is te vergelijken met de lucht van zweetvoeten, niet fijn dus. Gelukkig kan je zelf iets doen waardoor de kans op bacterievorming op de condensor tot een minimum wordt beperkt. Schakel de airco alvast uit als je nog een stukje moet rijden. Door de rijwind en warmte van de motor verdwijnt de condens op de condensator. Ook scheelt het in de condensvorming als je de airco niet te koud zet. Hoe groter het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur des te meer condens zal zich op de buitenzijde van de condensor afzetten. Bovendien is een te koel ingestelde airco ook niet goed voor de gezondheid van jezelf en andere inzittenden.

Waaruit bestaat de Profile Airco-service?

Het inspecteren van de airco van je auto loopt feitelijk gewoon mee in de reguliere onderhoudsbeurten. De monteurs van Profile in Zierikzee of Middelharnis controleren of er sporen van lekkage zijn. Tevens reinigen wij de bacteriegevoelige condensor met een speciale spray, zodat alle ziektekiemen en vieze luchtjes verdwijnen. Naast deze visuele controle op eventuele lekkage en het reinigen van de condensor adviseren wij om het gesloten systeem eens per vier jaar te laten vullen. Wij hebben speciale apparatuur om het oude koudemiddel te vervangen. Het oude koudemiddel wordt zorgvuldig opgevangen en milieuvriendelijk gerecycled. Zien we tijdens de (airco)servicebeurt dat je aircosysteem mogelijk lek is, dan onderzoeken we met UV-detectievloeistof en ultraviolet licht waar het lek zit en of dit te repareren is. Na het dichten van het lek wordt de airco weer gevuld met koudemiddel. Je airco kan er na zo’n grondige inspectie, reparatie en reiniging weer een poos tegen.

Plan een Profile aircocheck of onderhoudsbeurt

Maak snel een afspraak voor de Profile Airco-service of combineer dit met een grote of kleine servicebeurt bij Profile in Zierikzee of Middelharnis. Je krijgt vooraf van ons door wat de kosten hiervoor zijn. Komen er mankementen aan het licht, dan gaan wij pas tot het repareren of vervangen van onderdelen over nadat wij daar van jou toestemming voor hebben gekregen. Bij Profile houden wij van duidelijkheid en transparantie. Cool toch!?

Afspraak maken

Afspraak maken voor een personenauto

Uw auto *
Bij benadering
Gewenste tijd *
:
Gewenste service *

Afspraak maken voor een landbouwvoertuig

Afspraak maken voor een truck

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.