Tips over wieluitlijning van Profile

Tips over wieluitlijning van Profile

Wat heeft het voor zin of waarom kan het zelfs noodzakelijk zijn om je auto te laten uitlijnen? Bij Profile Rinus Roon krijgen wij die vraag regelmatig. In deze blog zetten wij ‘nut en noodzaak’ van wieluitlijning graag uiteen.

Wat is uitlijnen?

In zijn algemeenheid is het zo dat de stand van de wielen bij aflevering van een nieuwe auto volgens de fabrieksgegevens is afgesteld. Dat is nodig om de banden van de auto gelijkmatig af te laten slijten, voor een goede wegligging, soepele besturing en een lager brandstofverbruik. Kortom, een correcte wieluitlijning draagt in hoge mate bij aan het rijcomfort en de verkeersveiligheid. De impact is groot als om wat voor reden dan ook de uitlijning niet meer klopt. De problemen kunnen zich  openbaren door het scheeftrekken van de auto, trillingen in het stuur of het licht gedraaid staan van het stuurwiel terwijl je gewoon rechtuit rijdt. Dat je banden daardoor ook onevenredig hard en ongelijkmatig afslijten zie je als leek vaak pas veel later. Banden die scheef afslijten zijn een directe indicatie dat er iets mis is met de stand van de wielen. Bij het uitlijnen van een auto wordt de wielstand volgens de fabrieksinstellingen gecontroleerd en waar nodig direct gecorrigeerd. Daarbij kijken wij natuurlijk eerst wat de reden van een afwijkende wielstand is. Als dat technisch euvel niet eerst wordt opgelost heeft wieluitlijning immers weinig effect. Een inspectie en vakkundige reparatie door de automonteurs, bandenspecialisten en uitlijnexperts van Profile Rinus Roon is in dat opzicht zeker aan te bevelen.

Waarom uitlijnen?

Natuurlijk wil je als autobezitter graag weten hoe problemen met de wieluitlijning kunnen ontstaan. In veruit de meeste gevallen verandert de uitlijning door het tegen stoepranden rijden bij het inparkeren. Op zich iets onschuldigs, maar blijf je gewoon doorrijden dan is de schade aan met name de banden vaak aanzienlijk. Ook door bijvoorbeeld een aanrijding of slijtage aan onderdelen van de wielophanging, stuursysteem en/of aandrijving kan de stand van de wielen niet meer correct zijn. Bij slijtage sluipt een veranderende wielstand er geleidelijk aan in. Dit komt meestal pas aan het licht bij een onderhoudsbeurt of APK. Bij een aanrijding is het vrijwel altijd direct noodzakelijk om de wieluitlijning te controleren. Bij Profile Rinus Roon maken wij daarvoor gebruik van zeer nauwkeurige en geavanceerde uitlijnapparatuur. Een minimale afwijking kan bij de huidige generatie personenauto’s en bedrijfswagens immers al veel ellende en hoge kosten veroorzaken. Er is dus alle reden om je (bedrijfs)auto goed te laten onderhouden en periodiek te laten controleren door de specialisten van Profile Rinus Roon in Zierikzee of Middelharnis.

De voordelen van goede wieluitlijning

  • Je banden gaan veel langer mee
  • De wegligging en besturing is optimaal
  • Het rijcomfort en de rijveiligheid is gewaarborgd
  • Je auto gebruikt minder brandstof

Maak snel een afspraak met onze specialisten via rinusroon.nl/afspraak-maken of bel naar  0111 – 417040 (Zierikzee)  0187 – 483954 (Middelharnis).

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.