Uw auto in de herfst

Uw auto in de herfst

In de herfst maakt de natuur zich klaar voor de winter. Ook als autochauffeur moet u goed voorbereid zijn. Op neerslag en stormachtig weer bijvoorbeeld.

Tip 1: winterbanden of all-season banden

In de herfst en winter is het wegdek vaak nat en daardoor glad. Als de temperatuur onder het vriespunt zakt, kan het water op de weg opvriezen. Belijning op de weg en putdeksels kunnen dan glad worden. Hou daarom voldoende afstand van uw voorligger en pas uw snelheid tijdens regenbuien aan. Winterbanden of all-season banden zorgen voor meer grip op het wegdek. Plan vandaag nog een werkplaatsafspraak in; een bandenwissel is zo gepiept!

Tip 2: check uw ruitenwissers

Ruitenwissers zijn (vooral) in de herfst onmisbaar. Zij zorgen voor goed zicht. Vooral als het donker begint te worden kan het zicht door een combinatie van regen en oplichtende lichtjes die op het asfalt reflecteren slecht zijn. Check daarom vóór het echt slecht weer wordt uw ruitenwissers. Deze zijn voor een lage prijs al te vervangen.

Tip 3: Zonnebril? Check! Extra jas? Check!

Niet alleen in de zomer, ook in de herfst kan de zon uitbundig schijnen. Rond de avondspits staat de zon behoorlijk laag, dit verblindt het zicht op de weg. Een zonnebril is dus onmisbaar!

Neem altijd een extra jas, vest of deken mee. Mocht u met pech stil komen te staan, dan bent u beschermd tegen de kou.

Tip 4: check de ruitenwisservloeistof

Hebt u nog genoeg ruitenwisservloeistof? Rottende bladeren of opspattende viezigheid kunnen het zicht belemmeren. Ruitenwisservloeistof is in die gevallen onmisbaar om uw ruit schoon te vegen. Bekijk of uw ruitenwisservloeistof antivries bevat. Handig, voor het geval de temperatuur onder het vriespunt komt.

Tip 5: houd uw auto schoon

Houd ook in de herfst- en wintermaanden uw auto schoon. Strooizout tast het metaal van de carrosserie, het onderstel en de velgen aan. Hierdoor kunnen deze onderdelen gaan roesten.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.