Bij Profile krijgt je auto voor de vakantie extra aandacht

Bij Profile krijgt je auto voor de vakantie extra aandacht

De zomer komt eraan: tijd om er even lekker tussenuit te gaan! Pech onderweg tijdens je autorit naar binnen- of buitenlandse vakantiebestemmingen is het laatste waar je op zit te wachten. Om de kans daarop zo klein mogelijk te maken adviseren wij om je auto voorafgaand aan je vakantiereis bij Profile in Zierikzee of Middelharnis te laten inspecteren. In dit artikel lees je wat er bij een Profile vakantiecheck en onderhoudsbeurt zoal gedaan wordt en waar onze monteurs speciaal op letten.

Vakantiecheck of onderhoudsbeurt: wat is het verschil?

Feitelijk is een onderhoudsbeurt voorafgaand aan je autovakantie niet anders dan een gewone kleine of grote onderhoudsbeurt. U maakt dus ook gewoon vooraf een afspraak bij Profile in Zierikzee of Middelharnis. Zo zien wij in ons systeem gelijk of je auto toe is aan een kleine of grote onderhoudsbeurt. De onderhoudshistorie van al onze klanten wordt namelijk altijd netjes in ons systeem geregistreerd. Bij een kleine beurt zonder verdere bijzonderheden kun je onder het genot van een kopje koffie vaak blijven wachten tot de auto klaar is. Voor een grote beurt hebben onze monteurs meer tijd nodig. In dat geval kun je jouw auto bij ons achterlaten en laten wij je weten als de auto klaar is. Voor klanten die hun auto echt niet kunnen missen hebben wij een leenauto als vervangend vervoer beschikbaar.

Minimaliseer de kans op pech onderweg

Heeft je auto bij Profile in Zierikzee of Middelharnis een onderhoudsbeurt gehad, dan kun je er op vertrouwen dat je auto technisch in orde is. Als er tijdens de technische inspectie bepaalde twijfelgevallen aan het licht komen informeren en adviseren onze monteurs jou daar gelijk over, zodat we eventueel preventief kunnen handelen. Uiteraard krijg je dan van ons door wat er precies loos is, hoe we dat op kunnen lossen en wat daarvan de kosten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de banden, remonderdelen, schokbrekers of de uitlaat. Kleinere dingen, zoals het vervangen van een kapot lampje of versleten ruitenwissers pakken wij automatisch mee bij het onderhoud. Op onze factuur staat precies gespecificeerd waarop de kosten betrekking hebben. Je kunt je (vakantie)geld immers maar één keer uitgeven en bij Profile houden we van duidelijkheid en transparantie.

Specifieke aandachtspunten voor uw autovakantie

Naast de hele riedel met ‘standaard onderhoudswerkzaamheden’ kijken onze monteurs bij een vakantiecheck extra kritisch naar een aantal specifieke onderdelen van de auto. Eén mooi voorbeeld is de trekhaak en de stekkeraansluiting voor jouw (vouw)caravan. Ga je naar een warm land met flinke bergen, dan zijn een goed functionerend koelsysteem en een feilloos functionerende airco essentieel. Vertrek je juist naar winterse oorden voor een skivakantie, dan zijn een goede accu, winterbanden en antivries voor het koelsysteem en de ruitensproeierinstallatie onmisbaar. Dat geldt trouwens ook voor een goedwerkende (achterruit)verwarming en goede ruitenwissers.

Profiteer van onze praktische tips

Bij Profile doen wij er alles aan om jou van een veilige en ongestoorde vakantiereis te laten genieten. Dat doen we met zorgvuldig onderhoud aan de auto en ook door het geven van nuttige tips. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd goed bij het reservewiel kunt. Neem extra motorolie en koelvloeistof mee om eventueel onderweg bij te vullen. Bij autovakanties in ons eigen kleine Nederland is dat niet direct nodig, maar zeker bij autoritten naar verre vakantiebestemmingen met stevige bergen en grote klimaatverschillen is goed voorbereid op weg gaan echt aan te bevelen. Kijk voordat je vertrekt ook altijd even naar speciale wetten en regels die per land kunnen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan regels over het bij hebben van een veiligheidshesje, winterbanden, vignet, maximum snelheidsregels of buitenlandse benaming voor de brandstof voor jouw auto, etc.

Binnenkort met de auto op vakantie? Plan nu alvast een onderhoudsbeurt!

Ga je er binnenkort lekker met de auto op uit voor een vakantie in binnen- of buitenland? Laat de voorpret dan alvast beginnen met het maken van een afspraak voor een vakantiecheck en onderhoudsbeurt bij Profile in Zierikzee of Middelharnis. Wij helpen jou graag en wensen je alvast een fijne en onbezorgde vakantie!

Afspraak maken

Afspraak maken voor een personenauto

Uw auto *
Bij benadering
Gewenste tijd *
:
Gewenste service *

Afspraak maken voor een landbouwvoertuig

Afspraak maken voor een truck

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.