DBS Tyremanagement group b.v. neemt Profile Zierikzee en Middelharnis over en breidt specialisme uit met landbouwbanden. Bekijk het persbericht

Transporteurs kunnen flink besparen met wieluitlijning trucks

Transporteurs kunnen flink besparen met wieluitlijning trucks

In de transportwereld staan de marges flink onder druk. Om te kunnen blijven concurreren is het voor vrachtwagenbedrijven essentieel om scherp op alle kosten te letten. Bij Profile in Zierikzee en Middelharnis helpen wij transporteurs graag met kostenbesparend onderhoud voor truckbanden en -wielen. Eén van onze specialismen is het uitlijnen van de wielen van trucks en trailers.

Wieluitlijning trucks zorgt voor vele veilige kilometers

Als Profile Car & Tyreservice-vestigingen staan wij bekend als pur sang bandenspecialisten voor landbouw, transport en industrie. Wij leveren zowel nieuwe als gebruikte landbouw- en truckbanden en verzorgen de vakkundige montage. Daarbij hoort ook het op de juiste spanning zetten van de banden en het balanceren en uitlijnen van de wielen. Dat alles bij elkaar is erop gericht dat uw chauffeurs weer enorm veel veilige kilometers op de nieuwe, gebruikte of gerepareerde truckbanden kunnen rijden. Met een optimale wegligging, voldoende grip bij elk weertype, een soepele besturing en korte remweg.

Wieluitlijning +spanningscontrole zorgt voor brandstofbesparing en minder bandenslijtage

De bandenspanning wordt veelal te weinig gecontroleerd waardoor er redementsverlies ontstaat ( verbruik+ slijtage ),  10% spanningsverlies is 30% redementsverlies ! Wij beschikken  bij Profile in Zierikzee en Middelharnis over geavanceerde uitlijnapparatuur waarmee wij de wielstanden van trucks en trailers uiterst nauwkeurig kunnen controleren en waar nodig kunnen bijstellen / richten middels inductieverwarmer. Een correcte stand van de wielen is essentieel voor het mooi gelijkmatig afslijten van het loopvlak van alle banden. Uw truckbanden gaan daardoor veel langer mee. Tevens zorgt het voor minder rolweerstand en dat levert op zijn beurt weer de nodige brandstofbesparing op.

Wieluitlijning trucks brengt mankementen aan het licht

Niet zelden stuiten onze uitlijnspecialisten bij het controleren van de wielstanden op technische mankementen die van invloed zijn op de stand van de wielen. Denk bijvoorbeeld aan fuseepenspeling, versleten stuurkogels, defecte veren of wielophanging of kapotte wiellagers. Dit soort mankementen zullen te allen tijde eerst opgelost moeten worden alvorens de wieluitlijning goed afgesteld kan worden. Periodiek checken van de wieluitlijning ( 1x per jaar )heeft dus zeker bij zwaarbelaste trucks en opleggers een preventieve werkingen en  genereerd een kostenbesparing! De zeer nauwkeurige meetinstrumenten die wij bij wieluitlijning voor trucks gebruiken brengen zelfs de kleinste afwijking feilloos aan het licht. Dat geeft een veilig gevoel en het scheelt u als transporteur dus ook nog eens flink in uw portemonnee.

Kom met uw truck bij ons langs!

Bent u toe aan nieuwe truckbanden of twijfelt u aan de wieluitlijning van uw vrachtwagen? Maak dan een afspraak bij Profile in Zierikzee of Middelharnis.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.