DBS Tyremanagement group b.v. neemt Profile Zierikzee en Middelharnis over en breidt specialisme uit met landbouwbanden. Bekijk het persbericht

Airco onderhoud

Airco onderhoudsbeurt

Om schimmels tegen te gaan en reparaties te voorkomen, is onderhoud van je airco belangrijk. Voor een check betaal je bij Profile slechts € 29,95, voor een complete onderhoudsbeurt € 119,-*. 

Waarom een airco controle?

  1. Een goed functionerende airco zorgt voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid
  2. Daarnaast helpt de airco tegen het beslaan van je ramen, zowel in de zomer als winter
  3. Ontdek waar de eventuele muffe lucht in je auto vandaan komt
  4. Wij controleren tevens het interieurfilter

Airco onderhoudsbeurt

Jaarlijkse controle van de airco in je auto is zeer belangrijk. Je airco verliest koudemiddel, tot wel 10% per jaar. Het systeem werkt dan niet meer goed, schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen en het aircosysteem kan zelfs kapot gaan. De kosten van deze reparaties kunnen dan hoog oplopen. Natuurlijk kunnen wij je bij Profile helpen, maar liever voorkomen wij deze ellende. Jaarlijks onderhoud is dan ook erg belangrijk!

Wat doen we bij een airco onderhoudsbeurt?

Bij een onderhoudsbeurt voeren wij de volgende zaken en controles uit:

  • Recyclen en bijvullen koudemiddel
  • Controle op functioneren en eventuele lekkage
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  • Controle van het interieurfilter

Daarnaast houden wij ook rekening met het milieu. Wij recyclen het oude koudemiddel dat voor de behandeling in de airco van je auto zat.

Is je auto toe aan een APK?

Voorkom dat je een boete krijgt en laat je APK-keuring op tijd uitvoeren. Dit kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum. Vul je kenteken in en controleer of je auto binnenkort gekeurd dient te worden.

Koudemiddel R1234yf

Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel R1234yf. Door nieuwe milieuwetgeving mag het oude koudemiddel niet meer worden gebruikt in nieuw afgeleverde auto’s. Daarnaast is speciale apparatuur nodig. Zoals de meeste Profile-vestigingen beschikken ook wij over deze apparatuur.

  • Een aircobeurt met het ‘oude’ koudemiddel R134A kost 119.-
  • Een aircobeurt met het nieuwe koudemiddel R1234yf kost 179.-

Wanneer een aircosysteem (bijna) aan onderhoud toe is, is dit niet altijd merkbaar. Wij raden daarom controle op periodieke basis aan.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.