Reparatie landbouwbanden

Landbouwbanden laten repareren

Banden krijgen in de transportsector veel te verduren. Ze maken veel kilometers en manoeuvreren bij het afleveren van een vracht soms heel wat af. Komt daar een scherp voorwerp bij kijken, dan hebt u vaak een probleem: een lekke band. Gelukkig betekent dit niet automatisch het einde van de band. Meestal is reparatie een zeer goede optie, een andere methode is het vulkaniseren van de band.

Reparatie

Reparatie van kandbouwbanden gaat gepaard met een aantal aandachtspunten. Snelheid staat met stip op één. Ligt het karkas te lang bloot, dan kunnen de stalen onderdelen van het karkas onder invloed van vocht gaan roesten. Daardoor neemt de kwetsbaarheid van de band toe en op lange termijn ontstaat loopvlakseparatie. De hechting tussen staal en rubber gaat dan verloren.

In het kader van volledig en veilig repareren moet een monteur de band altijd éérst van de velg halen. Aan de hand van de staat van de binnenkant van de band bepaalt de monteur of een reparatie nog mogelijk is. Uw veiligheid staat uiteraard voorop. Laat reparaties daarom altijd uitvoeren door een specialist.

Mogelijkheden

Iedere band heeft verschillende zones. Vaak is repareren een goede en betaalbare optie. Een beschadiging aan het loopvlak van de band kan bijna altijd gerepareerd worden, mits de staalgordel niet te ernstig beschadigd is. Bepaalde gedeeltes zijn kwetsbaarder. Zit de beschadiging op een lastige plek, zoals bijvoorbeeld de hiel of schouder, dan is vaak alleen de reparatie van oppervlakkige schade mogelijk. Uw Profile-specialist beoordeelt dit graag voor u.

  • Repareren is vaak voordeliger dan vervangen.
  • Reparatie is beter voor het milieu.
  • Na een reparatie merkt u niets meer van de schade: de band is net zo sterk als voorheen.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, unieke acties en aanbiedingen.